Ueda trekt naar WK met doelpunt en overwinning met Cercle Brugge op zak

12-11-2022 20:10
11

Cercle Brugge heeft op bezoek bij STVV nog eens drie punten weten te pakken. Beide ploegen konden nooit echt overtuigen, maar de Vereniging had aan één doelpunt genoeg om de overwinning veilig te stellen: 0-1.

STVV en Cercle Brugge zorgden voor een nerveuze pot voetbal, met twee ploegen die vooral niet leken te willen verliezen. De thuisploeg nam wel het meeste initiatief, maar de grootste kans kwam er voor Cercle-aanvaller Ueda.

Heel veel kansen vielen er echter niet te noteren en een poging tussen de palen al helemaal niet. Op spektakel bleef het dus wachten en was het hopen dat er in de tweede helft toch wat te beleven zou vallen.

Ook de tweede helft was niet veel soeps en pas na een uur voetballen viel het eerste kleine kansje. Het leek geen partij te gaan worden waarin er doelpunten zouden vallen, maar twintig minuten voor tijd kregen we dat dan toch.

STVV begon de druk op te voeren, Cercle Brugge scoorde. Ueda wist zijn WK-selectie voor Japan te bekronen door net voor de start van het toernooi te scoren voor de Vereniging. Voor de thuisploeg ging het nog van kwaad naar erger nadat invaller Kaya ook een rode kaart kreeg. Bij Cercle kreeg ook Da Silva Lopes nog rood, maar een doelpunt viel er niet meer.