Tielemans, Castagne & Faes zakken met zege af naar de Duivels, ook Liverpool wint

12-11-2022 18:11
4

Liverpool, Tottenham en Leicester City hebben hun laatste wedstrijd voor de WK-break winnend afgesloten. De ploeg van Jürgen Klopp rekende in eigen huis af met Southampton. Tottenham Hotspur won een spektakelstuk in Londen van Leeds United. Terwijl het 'Belgische' Leicester gingen winnen bij West Ham.

Liverpool - Southampton 3-1
The Reds begonnen overtuigend en kwamen al na zes minuten op voorsprong: Roberto Firmino, door de Braziliaanse bondscoach Tite buiten de WK-selectie gelaten, kopte knap raak. Lang kon Liverpool niet genieten van de voorsprong, aangezien de bezoekers via Che Adams drie minuten later langszij kwamen.

De schade werd nog voor rust hersteld. Darwin Núñez sloeg op aangeven van Harvey Elliot en Andrew Robertson twee keer toe, waardoor Liverpool met een 3-1 voorsprong naar de kleedkamer ging. Halverwege de tweede helft bracht Klopp James Milner, die daarmee zijn zeshonderdste Premier League-optreden maakte. Alleen Gareth Barry (653), Ryan Giggs (632) en Frank Lampard (609) duldt de Engelsman nog voor zich.

De zege kwam na rust niet meer in gevaar voor Liverpool, dat klimt naar de zesde plaats in de competitie. Brighton & Hove Albion en Chelsea kunnen later dit weekend nog over Liverpool heen op de ranglijst.

West Ham United - Leicester City 0-2
Wout Faes, Timothy Castagne en Youri Tielemans kregen eerder deze week goed nieuws te horen. Ze mogen met de Rode Duivels mee naar het WK. Zaterdag begonnen tegen West Ham in de basis. James Maddison bracht de bezoekers al snel op voorsprong. Tielemans kreeg dé kans om de score te verdubbelen, maar de middenvelder liet een strafschop onbenut. Op een kwartier van het einde zette Harvey Barnes de eindstand op het bord.

Tottenham Hotspur - Leeds United 4-3
Door een doelpunt van de ontketende Crysencio Summerville, die de laatste weken in vorm is, kwam Leeds al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Harry Kane maakte na 25 minuten gelijk, al gingen de bezoekers na een doelpunt van Rodrigo tijdens de rust aan de leiding. Ben Davies maakte vlak na rust voor de tweede keer gelijk, al moest het spektakel op dat moment nog komen.

Leeds leek aan het langste eind te trekken, door opnieuw een doelpunt van Rodrigo. Niets bleek minder waar: Rodrigo Bentancur sloeg in minuut 81 en 83 twee keer toe. Drie minuten voor tijd pakte Leeds-middenvelder Tyler Adams een rode kaart en daarmee was de zege voor de thuisploeg binnen. Spurs staat na de zege derde, drie punten achter Manchester City, dat eerder op de zaterdag verloor van Brentford.