'Je moet durven zeggen: 'Mertens het is mooi geweest, het is aan de toekomst''

'Je moet durven zeggen: 'Mertens het is mooi geweest, het is aan de toekomst''

14-11-2022 12:01
19

Roberto Martinez maakte zijn selectie voor het WK bekend en besloot om ook Dries Mertens mee te nemen naar Qatar. Een selectie waar niet iedereen akkoord mee gaat. Onder andere Franky Van der Elst en Marc Degryse.

Een grote verrassing is het niet dat Mertens mee mag naar het WK. Martinez is altijd zeer loyaal geweest naar 'zijn' Rode Duivels en deed wel vaker een beroep op anciens. Toch had Van der Elst liever iemand anders meegenomen naar Qatar. "Hij was de enige die niet op de lijst van de 26 spelers stond die ik zou hebben meegenomen", vertelt Van der Elst bij Het Nieuwsblad.

Van der Elst had liever iemand anders in de selectie gezien. "Ik had (middenvelder, red.) Roméo Lavia in zijn plaats meegenomen. De lijst is voor mij wel oké, rechtvaardig. Een selectie die veel mensen wel tevreden zal stemmen. Er is van alles wat, met een goeie mix van jong en ervaring", klinkt het nog.

En ook Degryse had Mertens niet opgenomen in de selectie. "Je moet durven zeggen: 'Dries, het is mooi geweest. Bedankt voor alles, maar het is aan de toekomst.' Da's niet gemakkelijk, als je weet wat Mertens allemaal betekend heeft voor de nationale ploeg. Maar Mertens is intussen 35 — da's veel voor een aanvaller — en zijn stap naar Galatasaray kan je niet meteen een groot succes noemen", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie