Brentford verrast Man City, De Bruyne en co gaan in absolute slot onderuit

12-11-2022 15:32 Laatste update: 15:35
6

Manchester City heeft de laatste speeldag voor de WK-break niet met een goed gevoel kunnen afsluiten. In eigen huis verloren Kevin De Bruyne en zijn ploegmaats nipt van Brentford, dat in het absolute slot wist te scoren: 1-2.

Manchester City keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan toen Ivan Toney na ruim een kwartier spelen raak kopte. Brentford werd vrijwel de gehele eerste helft teruggedrukt door Manchester City, dat in een kort tijdsbestek twee penalties claimde. Eerst vanwege mogelijk hands, daarna wegens een overtreding in het strafschopgebied. In beide gevallen zette de VAR een streep door de claim. Vlak voor rust kwam Manchester City alsnog op gelijke hoogte na een corner van Kevin De Bruyne die tot bij Phil Foden kwam: 1-1.

Van spektakel was in de eerste helft van de tweede helft amper sprake. Omdat Manchester City niet meer zo sterk was als in de eerste helft, bleef Brentford overeind en kreeg het zelfs kansen op een nieuwe voorsprong. Keeper Ederson deed echter uitstekend zijn werk. Na wat aanvallende impulsen van manager Pep Guardiola werd Manchester City sterker, maar de winnende goal leverde dat niet op.

Sterker nog, de goal viel aan de andere kant. In de 98e minuut (!) van de wedstrijd was het wederom Toney, die buiten de WK-selectie van de Engelse bondscoach Gareth Southgate werd gelaten, die Brentford in extase bracht. Hij kon er zelfs bijna nog 1-3 van maken, maar De Bruyne bracht redding op de lijn. En dus kan Arsenal later op zaterdag de voorsprong vergroten naar vijf punten.