Kompany klaar voor derby met Burnley: 'Bij mijn aanstelling sprak men er al over'

Kompany klaar voor derby met Burnley: 'Bij mijn aanstelling sprak men er al over'

12-11-2022 21:03
2

Vincent Kompany staat zondag met zijn Burnley in een derby tegenover Blackburn Rovers. Een belangrijke partij in de strijd om promotie. Kompany kent ook wel iets van zulke wedstrijden. Zo werkte hij heel wat af tegen Manchester United, maar ook Standard.

Het belooft alvast een pittig duel te gaan worden, beseft ook Kompany. Voor heel wat mensen van de club is de partij tegen Blackburn Rovers misschien wel de belangrijkste van het seizoen. "Toen ik naar Burnley kwam, werd er niet over promotie gesproken. Er werd wel meteen aangehaald dat de derby tegen Blackburn zeer belangrijk was", zegt Kompany op zijn persconferentie.

Genieten lijkt Kompany alvast niet te gaan doen. Dat deed hij nooit in derby's. "Ik speelde bij Anderlecht en daar zijn er ook de nodige rivaliteiten, onder meer met Standard. Je geniet niet gedurende die wedstrijd, maar enkel als je nadien hebt gewonnen. Het voetbal leeft van dergelijke duels en strijd", besloot hij.

Burnley staat momenteel op een eerste plek, terwijl Blackburn tweede in de stand staat. Bij verlies kan het die eerste plek echter aan Blackburn verliezen.