Club Brugge-huurling wil ongelijk Westerlo-trainer bewijzen: Moeilijke periode

Club Brugge-huurling wil ongelijk Westerlo-trainer bewijzen: "Moeilijke periode"

12-11-2022 14:41
7

KVC Westerlo staat zaterdag tegenover KV Oostende. Of dat ook met Thomas Van den Keybus zal zijn, is nog maar de vraag. De middenvelder was vorig seizoen een basispion in het kampioenenjaar in 1B, maar heeft die plek nu verloren.

Van den Keybus leek het seizoen nochtans opnieuw als basispion te beginnen. Na drie competitieduels verdween hij echter uit de ploeg en kwam hij amper nog in actie. "Het was even slikken. Vorig seizoen speelde ik haast alle wedstrijden, was ik een vaste waarde en haalde ik een constant niveau. Niets wees erop dat het dit seizoen anders zou zijn. Tot ik plots niet meer speelde", zegt Van den Keybus in Gazet van Antwerpen.

De middenvelder heeft het duidelijk ook moeilijk met de keuzes van trainer Jonas De Roeck. Maar hij blijft strijdvaardig en wil vechten voor zijn plekje in de ploeg. "Het was een moeilijke periode en gelukkig werd ik er niet van. Ik verzette mijn gedachten bij familie en vrienden én sprak ook met de trainer. Omdat ik een verklaring wilde. Ik weet één ding: je moet het op het veld laten zien", geeft hij aan.

Van den Keybus, die wordt gehuurd van Club Brugge, zal zich de rest van het seizoen nog proberen tonen. Liefst zaterdag al tegen KV Oostende. "Uiteraard hoop ik op een nieuwe kans. Ik wil de trainer laten zien dat hij zich vergist heeft. Met die mentaliteit sta ik op het trainingsveld. Dubbel zo hard mijn best doen. Ik wil niet over het hoofd gezien worden en ben er nog", besluit hij.