Club Brugge doet warme oproep in statement: ''Neen' tegen kwetsende spreekkoren'

Club Brugge doet warme oproep in statement: ''Neen' tegen kwetsende spreekkoren'

12-11-2022 13:45
40

Club Brugge heeft een warme oproep gedeeld via haar eigen website. Daarin draagt de regerende landskampioen haar supporters op om geen kwetsende spreekkoren meer te uiten voor, tijdens en na wedstrijden.

Op Twitter stuurde Club slechts een korte boodschap de wereld in: 'De Club-familie zegt 'neen' tegen kwetsende spreekkoren'. Op de eigen webstek ging Blauw-Zwart daar dieper op in. In een heus statement drukt het haar aanhang op het hart om enkel positief te coachen, zonder anderen te beledigen. Club ziet daar twee redenen voor: kwetsende uitspraken passen niet bij de Brugse waarden en berokkenen bovendien schade. De integrale boodschap vind je hieronder:

'Bluvn Goan. Er zijn weinig supportersschares waar de slogan zo nauw aanleunt bij de realiteit als bij Club Brugge. Week na week, match na match, uit of thuis, door wind en regen,… onze 12e man is er altijd. Die positieve steun zorgt ervoor dat we soms boven onszelf uitstijgen. Dat we die extra meter lopen, dat extra doelpunt maken of een moeilijke match over de streep trekken. To support, supporter zijn is je ploeg steunen. Samen. Door dik en dun. Altijd.

Gezangen zorgen voor sfeer en ambiance en stuwen de ploeg vooruit. Heerlijk is dat. Helaas is er ook dat ‘ene lied’ over ‘al wie nie springt’. Hoewel de insteek van dit lied ooit anders bedoeld is, kwetst het andere mensen. Dus moeten we ermee ophouden. Omdat het anderen en onszelf schade toebrengt.

In de eerste plaats omdat ze niet bij Club Brugge passen. Omdat ze de waarden waarvoor we willen staan niet weerspiegelen, zoals beschreven in onze Code of Ethics. We zijn een warme familieclub en we willen onze ploeg steunen. Bepaalde bevolkingsgroepen kwetsen hoort daar niet bij. Kleur, rang, afkomst of overtuiging, dat heeft er bij ons nooit toegedaan en dat zal het nooit doen. Allemolle tope..

In de tweede plaats omdat ze de Club schade toebrengen. Omdat ze niet ondersteunen, maar beschadigen. In het verleden werden al uitgebreide straffen uitgesproken, met flinke geldboetes tot gevolg en nieuwe smet op onze Club en de supporters. Met elke aanhef volgt een nieuwe sanctie met als ultiem doembeeld het spelen van een wedstrijd achter gesloten deuren. Zonder onze twaalfde man. Een situatie die niemand nogmaals wil meemaken: niemand to support in het stadion.

Daarom wil Club Brugge, samen met zijn spelers, staf, medewerkers én met de verschillende supportersgroepen en federatie via deze open brief een eind stellen aan deze gezangen. We stoppen ermee. Voor de Club.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie