Tielemans verkeert in absolute bloedvorm richting WK: Ik voel me echt héél goed

Tielemans verkeert in absolute bloedvorm richting WK: "Ik voel me echt héél goed"

12-11-2022 12:33 Laatste update: 12:51
5

Er bestaan wat kopzorgen over verschillende Rode Duivels, maar de Belgen in de Premier League draaien op volle toeren. In navolging van onder meer Kevin De Bruyne, Amadou Onana en Leandro Trossard is ook Youri Tielemans de voorbije weken naar zijn beste vorm toegegroeid. Dat merkt de middenvelder van Leicester City zelf maar al te goed.

"Ik voel me echt héél goed", valt Tielemans met de deur in huis op de clubwebsite van The Foxes. Met nog één duel te gaan voor het WK doet dat het beste verhopen voor de nationale ploeg. Zijn persoonlijke stijgende curve hangt nauw samen met die van Leicester, legt hij uit. "We hadden het erg lastig, behaalde enkele slechte resultaten, maar uiteindelijk hebben we toch wat momentum gevonden", blikt Tielemans terug op het seizoensbegin.

"Nu voelt het zoveel beter. Het gevoel zit helemaal anders. Alles is positief op dit moment. We hebben nu dat beetje geluk gevonden, net als enkele clean sheets", krijgen onder Timothy Castagne en Wout Faes een complimentje van hun ploeg- en landgenoot. De conclusie is dan ook zo klaar als een klontje. "Ik ben echt gelukkig."

De ene wondergoal boven de andere
Dat zullen de doelmannen in de Premier League ondertussen ook wel weten. Tegen zowel Wolverhampton als Everton pakte Tielemans uit met een geweldige knal vanop afstand. Welke van die doelpunten vond hij zelf het mooiste pareltje? "Voor mij is die tegen Everton de beste, gewoon omdat alles daar onder controle is", verklaart hij. "Ook het contact op mijn dij voor het schot maakt die echt goed."

Het gevoel om zo'n bal tegen het net te zien beschrijven is 'onbeschrijfelijk', wordt vaak gezegd. Tielemans doet z'n best om het toch even uit te leggen. "Vooral wanneer je de vlucht van de bal ziet ... Je kan al beginnen vieren voordat hij erin vliegt, omdat je aan het traject van de bal ziet dat niemand die kan pakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie