Burgess jaagt tegenstanders graag op de kast: In België is iedereen zo braaf

Burgess jaagt tegenstanders graag op de kast: "In België is iedereen zo braaf"

12-11-2022 12:14
13

Union Saint-Gilloise doet het uitstekend en Christian Burgess speelt daar een cruciale rol in. De Brit behoort tot de beste verdedigers uit de Jupiler Pro League, mede dankzij zijn onverzettelijke wedstrijdmentaliteit. Soms durft hij zelfs eens de grenzen van het irritante gedrag aftasten. Bewust, geeft Burgess toe.

"Op het veld kan ik een vervelend mannetje zijn", bekent Burgess onomwonden bij Sporza. "Ik ben heel competitief en kruip graag onder het vel van mijn tegenstander." Als we Burgess mogen geloven, is dat in het Engelse voetbal de normaalste zaak van de wereld. "Hier in België is iedereen zo braaf en vinden ze mij raar. Op sommige momenten heb ik me afgevraagd of het in België misschien verboden is om tegen de tegenstander te praten."

Onlangs spreidde Burgess het hele pakket tentoon tegen Club Brugge. Het leek te lonen, want Union sleepte in extremis nog een 2-2-gelijkspel uit de brand, met z'n tienen dan nog. Als klapstuk beeldde Burgess op een gegeven moment een visser uit richting Hans Vanaken. Hallo, Christian? "Ik beeldde een Engelse uitdrukking uit", glimlacht hij. "Ik was de spelers van Club de hele wedstrijd een beetje aan het opnaaien en uiteindelijk gingen ze daar op in." De vis had dus gebeten, met andere woorden.

De vriendin van Burgess moet ongetwijfeld vaak met de ogen knipperen wanneer ze hem aan het werk ziet. Thuis gedraagt hij zich namelijk als een ander Christian. "Het verschil is inderdaad groot. Zelfs in de kleedkamer voor een match luister ik nog naar rustige muziek. Thuis ben ik ook heel rustig en relax. De knop wordt pas omgedraaid op het moment dat ik over de witte zijlijn van het veld stap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie