Geen WK voor Danjuma (ex-Club Brugge): Dat heeft Van Gaal nagelaten

Geen WK voor Danjuma (ex-Club Brugge): "Dat heeft Van Gaal nagelaten"

12-11-2022 10:00
4

Pierre van Hooijdonk is het niet eens met de keuzes die Louis van Gaal voorin heeft gemaakt bij de samenstelling van zijn WK-selectie. De oud-international is verbaasd door de absentie van Arnaut Danjuma bij het Nederlands elftal.

Met Vincent Janssen van Royal Antwerp FC, Wout Weghorst en Luuk de Jong zitten er wel drie centrumspitsen bij de selectie, naast aanvallers Steven Bergwijn, Memphis Depay en Noa Lang van Club Brugge. "Van die drie vind ik dat er één te veel bij zit, ook omdat de bondscoach zei dat hij soms terug wil grijpen op 4-3-3. Aan echte buitenspelers heb je dan best weinig keus", zegt Van Hooijdonk bij de NOS.

De voormalig spits, die zelf 46 interlands speelde voor Oranje, verbaast zich over het ontbreken van Danjuma, die wij nog kennen van zijn tijd bij Club Brugge. "Hij had hier best in de plaats kunnen staan van Weghorst, omdat je die al een soort van dubbel hebt met Luuk de Jong. Dan had je een extra buitenspeler gehad. Dat heeft Van Gaal nagelaten."

"Ik had ook gedacht dat Danjuma de voorkeur zou krijgen boven Noa Lang", vervolgt Van Hooijdonk. "Lang heeft geen basisplaats meer. Maar de bondscoach pakt weer zijn argument, namelijk dat Lang altijd heeft geleverd bij Oranje en dat klopt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie