KAA Gent toont zich zeer ambitieus: 'Kunnen tweede eindigen'

KAA Gent toont zich zeer ambitieus: 'Kunnen tweede eindigen'

11-11-2022 20:46
7

KAA Gent heeft een goede periode achter de rug en is na een 13 op 15 opgeschoven naar de vijfde plek in het klassement. Die goede resultaten zorgen ook voor flink wat ambitie bij de Buffalo's.

KAA Gent kent voorlopig een campagne met ups en downs, maar lijkt nu toch helemaal onder stoom te komen. Het plaatste zich voor de volgende ronde in de Croky Cup, overwintert in Europa en pakte een 13 op 15 in de JPL. Het staat nu op de vijfde plek in de stand, maar droomt van meer.

Voor Alessio Castro-Montes is het duidelijk dat de Champions' Play-Offs het doel moet zijn en dat er eigenlijk op meer mag worden gehoopt. "Ik was er al bij toen we in de CL-voorronde werden uitgeschakeld door Dynamo Kiev (in 2020, red.) en deze groep is minstens even sterk als die van toen. Ik denk dat, wanneer iedereen fit blijft, het mogelijk is om tweede te eindigen", zegt hij bij Eleven Sports.

De Buffalo's tellen momenteel vijf punten minder dan nummer vier Club Brugge en staan inmiddels al op zestien punten van leider KRC Genk.