Mbappé zou bijna niet spelen op het WK: Ik zei: ik wil niet spelen

Mbappé zou bijna niet spelen op het WK: "Ik zei: ik wil niet spelen"

11-11-2022 18:44
4

Kylian Mbappé heeft na het EK in 2021 serieus overwogen om te stoppen als international van Frankrijk. De sterspeler werd tijdens dat eindtoernooi geconfronteerd met racisme.

Frankrijk werd op het EK uitgeschakeld door Zwitersland. Nadat het duel in 3-3 eindigde, mistte Mbappé de beslissende strafschop, waardoor de wereldkampioen van 2018 naar huis kon. Na afloop kreeg hij te maken met racistische opmerkingen. 

In een interview met Sports Illustrated vertelt de aanvaller van Paris Saint-Germain hoe dat er bijna voor zorgde dat hij een punt achter zijn carrière als international zette. "Ik zei: ik kan niet spelen voor mensen die denken dat ik een aap ben. Ik ga niet meer spelen."

Uiteindelijk besloot hij toch om door te gaan. "Maar nadat ik reflecteerde met mensen om me heen, kwam ik tot de conclusie dat 'opgeven' geen goede boodschap zou zijn. Ik denk namelijk dat ik een voorbeeld ben voor iedereen. Dit is het nieuwe Frankrijk. Om die reden ben ik doorgegaan. Omdat het een bericht is naar de jonge generatie om te zeggen dat wij sterker dan dat zijn.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie