Benson over transfer naar Burnley: Verkoos het Kompany-project boven Anderlecht”

Benson over transfer naar Burnley: "Verkoos het Kompany-project boven Anderlecht”

11-11-2022 18:12
7

De voormalige  aanvaller van Antwerp, Manuel Benson, heeft zich opgewerkt tot publiekslieveling bij Burnley FC. Hij speelt er onder de hoede van Vincent Kompany die hem naar Engeland haalde. La Dernière Heure gaat in gesprek met Benson. 

De aanvaller trok deze zomer van Antwerp naar Burnley om er bij Kompany te gaan spelen. De Clarets doen het uitstekend in The Championship en staan op de eerste plek. Toch had het ook anders kunnen lopen voor de Belg. Hij kon deze zomer ook naar RSC Anderlecht trekken, dat geeft hij zelf toe in het interview.

Toch koos hij uiteindelijk voor het project van Kompany. “Verschillende factoren duwden me in de richting van Burnley. Allereerst het vertrek van Kompany. Ik had een beter gevoel bij het project dat hij wilde opzetten”, klinkt het bij de aanvaller. “Ik hou van Anderlecht, ik heb er een deel van mijn opleiding doorgebracht, maar de keuze voor het door Kompany opgezette project was de meest logische."

Benson moest vertrekken in de jeugd bij Anderlecht, toch heeft hij geen wrok over hoe het toen liep. "Het is helemaal geen wraak, maar een bewijs van mijn evolutie”, meent Benson. “Mijn enige doel is om te laten zien dat ik het niveau had om te spelen voor de clubs die niet in mij geloofden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie