Spanje met Ansu Fati naar WK, géén Sergio Ramos en Jutgla (Club Brugge)

Spanje met Ansu Fati naar WK, géén Sergio Ramos en Jutgla (Club Brugge)

11-11-2022 14:26
10

Ansu Fati is de grootste verrassing in de selectie van Spanje voor het WK in Qatar. Bondscoach Luis Enrique passeert enkele grote namen zoals Sergio Ramos en Thiago Alcantara. Ook Ferran Jutgla van Club Brugge is niet geselecteerd.

"Ik heb een geweldige selectie. Er zijn spelers afgevallen die op grond van hun verdiensten ook actief zouden moeten zijn in Qatar", gaf Enrique aan op de persconferentie. "Ik heb totaal vertrouwen in deze groep. Ik denk dat er mooie tijden gaan komen."

Ramos speelde liefst 180 interlands voor La Roja. Hoewel de 36-jarige verdediger dit seizoen weer geregeld in actie komt voor Paris Saint-Germain, overleefde de schifting niet. Dat geldt ook voor doelmannen David de Gea en Kepa Arrizabalaga, PSG-middenvelder Fabián Ruiz én Thiago van Liverpool. 

Fati is wel van de partij, nadat hij de vorige interlandperiode nog werd gepasseerd. "Ik heb het gisteravond met mijn staf besloten", vertelt Luis Enrique, die de Barça-aanvaller zijn grootste hoofdpijndossier noemt. Het twintigjarige toptalent kampte de voorbije periode met blessures en is in Camp Nou geen basisspeler. In La Liga maakte hij zelfs nog geen één keer de negentig minuten vol dit seizoen. "Hij is op de weg terug naar de Ansu van voor zijn blessure", benadrukt de keuzeheer.

Fati is samen met Barcelona-ploeggenoten Pedri en Gavi de blikvanger van de nieuwe generatie. De Catalanen zijn met zeven spelers hofleverancier in het keurkorps van Luis Enrique. Aartsrivaal Real Madrid levert met Marco Asensio en Dani Carvajal slechts twee spelers.

Spanje begint op 23 november aan het WK met een wedstrijd tegen Costa Rica. Duitsland en Japan zijn de andere tegenstanders van La Roja in de groepsfase.

De selectie van Spanje:
Doelmannen: Unai Simon (Athletic), Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford)

Verdedigers: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia)

Middenvelders: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri (FC Barcelona), Koke (Atlético Madrid)

Aanvallers: Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona)