Real Madrid komt met de schrik vrij; Hazard maakt geen minuten voor het WK

Real Madrid komt met de schrik vrij; Hazard maakt geen minuten voor het WK

11-11-2022 07:40 Laatste update: 09:06
2

Real Madrid heeft zich hersteld van de uitglijder tegen Rayo Vallecano. De ploeg van Carlo Ancelotti won donderdag met 2-1 van laagvlieger Cádiz, al kwam het in de slotfase nog met de schrik vrij.

Real Madrid verspeelde maandag de koppositie aan FC Barcelona. Een paar dagen later ontbrak Karim Benzema nog altijd met een blessure, maar Toni Kroos keerde wel terug van een schorsing. De Duitse spelverdeler eiste de hoofdrol op in het Estadio Santiago Bernabéu, waar de Koninklijke controleerde. Vijf minuten voor rust gaf hij de bal voor, waarna Eder Militão raak kon knikken.

Kroos leek in de tweede helft zelf voor de beslissing te zorgen. Met een fantastische uithaal tekende hij voor de 2-0. Ook zijn maatje Luka Modric had het de hele avond op zijn heupen, maar hij verzuimde wel om de 3-0 te maken. De Kroaat stuurde Vinícius Junior weg, kreeg de bal terug, maar schoof voor open doel naast. Het dreigde nog even een dure misser te kunnen worden, toen Thibaut Courtois een schot losliet en Lucas Pérez de spanning terugbracht.

In de absolute slotfase kreeg Álvaro Negredo zelfs nog de kans op de 2-2, maar dat bleef Real bespaard. Eden Hazard bleef 90 minuten op de bank en zal zich dus dra melden bij de Rode Duivels met amper minuten in de benen.

De regerend kampioen verkleint de achterstand op aartsrivaal Barça daardoor weer tot twee punten. De internationals van de Madrilenen kunnen zich gaan richten op het WK.