Senegal wil blessure Mané bestrijden met aanstelling medicijnenmannen

Senegal wil blessure Mané bestrijden met aanstelling medicijnenmannen

10-11-2022 23:00
3

Senegal doet er werkelijk alles aan om sterspeler Sadio Mané op tijd fit te krijgen voor het WK in Qatar. Het schakelt daarbij ook medicijnmannen in, die zich moeten gaan ontfermen over de aanvaller.

Fatma Samoure, de Senegalese Secretaris-generaal van de FIFA, maakte dit donderdagmiddag bekend op de tv-zender Europa 1. "We gaan medicijnmannen gebruiken." De zestigjarige Samoura weet niet zeker of dit het herstelproces zal versnellen. "Maar op dit moment grijpen we alles aan. We hopen op een wonder. Hij moet er bij zijn!"

Dat de winnaar van de Afrika Cup echt niet zonder Mané kan, bleek al na een uitspraak van president Macky Sall. In een bericht op Twitter richtte hij zich persoonlijk tot de Bayern München-speler: 'Sadio, Leeuwenhart! Ik steun je met heel mijn hart! God zegene je!'. Het WK begint voor Senegal op 21 november. Oranje is dan de tegenstander. 

Ondanks zijn blessure gaat bondscoach Aliou Cissé hem hoe dan ook selecteren. Dat maakte een official van de Senegalese bond donderdag bekend. 'Eén ding is zeker, Mané staat vrijdag op de lijst", zo tekende persbureau AFP op.