Verbruggen trapt RSC Anderlecht naar 1/8ste finale na eindeloze strafschopreeks

10-11-2022 22:41 Laatste update: 23:45
105

Ook bij Lierse - RSC Anderlecht moeten strafschoppen beslissen over het bekeravontuur na een 2-2-eindstand. Uiteindelijk trapte doelman Verbruggen RSCA naar de volgende ronde.

Anderlecht nam in de openingsfase het initiatief. Net voor minuut tien kreeg El Hadj al een grote kans, maar kon het doel niet vinden. Tien minuten voor het halfuur kreeg RSCA dan een vermeende strafschop toen Amuzu naar de grond ging. Silva zette die om: 0-1.

Nauwelijks een minuut later reageerde Lierse wel al. Tabekou kopte de gelijkmaker simpel binnen: 1-1. De thuisploeg verdedigde goed na de gelijkmaker, en was sluw op de counter. Toch was het Anderlecht dat met een voorsprong ging rusten. Stroeykens bracht paars-wit op slag van rust op 1-2.

Tweede helft
Lierse toonde zich ook in de start van de tweede helft gevaarlijk in de omschakeling. Tabekou bleef de gevaarlijkste man en zorgde bijna voor de gelijkmaker. Naarmate de tijd vorderde leek RSCA de wedstrijd wel onder controle te hebben, al ging het wel niet echt op zoek naar een zekere 1-3.

Lierse bleef dus hopen op een doelpunt, en dat kwam er ook tien minuten voor tijd. Vekemans stak de bal zo voorbij doelman Verbruggen na een diepe bal. Opnieuw alles te herdoen voor RSCA: 2-2.

Verlengingen
Ook in Lierse leverden de verlengingen niet veel op. Zowel Lierse als RSCA hadden een kans, maar daar bleef het bij. Strafschoppen moesten beslissen over het vervolg van het bekeravontuur.

Strafschoppen 8-8