Royal Antwerp FC bekert verder na winst met strafschoppen tegen SK Beveren

10-11-2022 21:51 Laatste update: 22:44
13

Royal Antwerp FC won donderdagavond met strafschoppen bij SK Beveren na een 2-2-stand. Mbokani scoorde tweemaal tegen zijn ex-ploeg, Beveren maakte tien minuten voor tijd nog een eigen doelpunt waardoor Antwerp op gelijke hoogte klom.

Antwerp startte het best aan de wedstrijd, maar moest al na zeven minuten verder met tien spelers. Janssen kreeg het aan de stok met Vukotic en gaf hem een slag in een duel. Na nauwelijks tien minuten einde verhaal voor de Nederlander. Van slag was RAFC echter allerminst. Het bleef de gevaarlijkste ploeg met kansen voor Scott en Bataille.

Richting het tweede deel werd SK Beveren wel gevaarlijker en gevaarlijker, maar het ging toch met een achterstand de rust in. Stengs frommelde net voor rust de bal in doel. 0-1 voor Antwerp bij de rust.

Tweede helft
De tweede helft begon matiger. Antwerp leek wat af te wachten, maar ook Beveren drukte nog niet door. Pas na het uur kregen we pas een eerste grote kans van de tweede helft. Die was wel onmiddellijk prijs, getekend Mbokani. Hij maakte gelijk tegen zijn ex-ploeg.

Beveren herleefde helemaal en ging aan het voetballen. Tien minuten later was Mbokani daar opnieuw. Hij scoorde zijn tweede van de avond: 2-1. RAFC leek zo uit de beker te vliegen, maar kwam toch terug langszij, met een owngoal weliswaar. Tshimanga devieerde tien minuten voor tijd de bal in eigen doel: 2-2.

Verlengingen
Beide ploegen namen niet meer al te veel risico en speelden terughoudend in de eerste verlenging. In de tweede verlenging had Frey een kopkans, maar daarbuiten bleven beide ploegen op de vlakte. Strafschoppen moesten beslissen over deze wedstrijd.