'Schreuder mag voorlopig blijven van Ajax, club wel op zoek naar nieuwe directeur'

'Schreuder mag voorlopig blijven van Ajax, club wel op zoek naar nieuwe directeur'

10-11-2022 21:22
2

De beleidsbepalers van Ajax zijn vooralsnog niet van plan om Alfred Schreuder te ontslaan. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar vindt dat de trainer tijd verdient, net als voorgangers als Peter Bosz en Erik ten Hag.

Schreuder heeft zijn krediet verspeeld bij een groot deel van de achterban. Na de verloren topper tegen PSV kwamen de Amsterdammers niet verder dan een remise tegen degradatiekandidaat Vitesse, waardoor slechts vier van de laatste twaalf duels een zege opleverden. Bovendien blijft de ex-trainer van Club Brugge zoekende naar de ideale formatie en wist hij de lekkende defensie nog niet te dichten.

Het AD stelt dat Schreuder 'met die onzekerheid zijn geloofwaardigheid en autoriteit in de kleedkamer op het spel zette'. Toch sijpelen na de teleurstellende avond tegen Vitesse 'niet heel andere geluiden vanuit de clubleiding door'. De technische beleidsbepalers blijven de oefenmeester steunen. Hij kampt immers met de loodzware erfenis van Ten Hag. Ook drukte Van der Sar de komst van Schreuder er door. Als de oud-doelman hem na een halfjaar ontslaat, spelt hij zichzelf ook een brevet van onvermogen op, schetst de krant.

Daarnaast wordt binnen Ajax op de verzachtende omstandigheden gewezen: dat Lisandro Martínez en Antony nog vertrokken na een toch al drukke transferzomer, was tegen de afspraak. Schreuder wilde vervolgens dolgraag 'protegé Hakim Ziyech aantrekken, net als een nieuwe doelman. Die wensen werden niet ingewilligd door ingrijpen van de raad van commissarissen. Wel luidt het oordeel dat Schreuder de huidige pijnpunten al had voorzien.

Technisch directeur
Ajax lijkt in de winterstop enigszins orde op zaken te willen stellen, maar de transferzomer biedt weinig houvast om nu wel succesvol in te kopen. Niet voor Niet voor niets is de zoektocht naar een nieuwe directeur al gestart, besluit het AD.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie