'Chelsea-interesse in verdediger kan na WK concreet worden: 30 miljoen euro'

'Chelsea-interesse in verdediger kan na WK concreet worden: 30 miljoen euro'

10-11-2022 19:13

De sluimerende belangstelling van Chelsea voor Denzel Dumfries zou na het WK weleens concreet kunnen worden. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Dumfries speelt sinds de zomer van 2021 voor Internazionale, dat hem overnam van PSV.

De 26-jarige rechtsback is in Italië uitgegroeid tot een belangrijke speler, ook voor het Nederlands elftal. Het zorgt voor interesse van Chelsea, dat op zoek is naar een vleugelverdediger die de concurrentiestrijd kan aangaan met de op dit moment geblesseerde Reece James.

Dumfries moet volgens Romano een slordige dertig miljoen euro kosten. "Chelsea waardeert hem", aldus de Italiaan in zijn Daily Briefing. "In de zomer stond Dumfries al op het lijstje, maar hij besloot bij Inter te blijven. Het wordt ook in de winter geen gemakkelijke deal, verwacht ik."

Chelsea smeet onder leiding van de nieuwe eigenaar Todd Boehly met miljoenen in de voorbije transferzomer, maar The Blues zijn bezig aan een moeizaam seizoen. Thomas Tuchel kreeg de rekening al gepresenteerd: de Duitse manager moest plaatsmaken voor Graham Potter.