Martinez: Ik sluit niet uit dat Lukaku meespeelt in de groepsfase

Martinez: "Ik sluit niet uit dat Lukaku meespeelt in de groepsfase"

10-11-2022 12:44
14

Roberto Martinez heeft zijn selectie voor het WK in Qatar vrijgegeven. Zoals verwacht is Romelu Lukaku erbij, maar wanneer raakt hij speelklaar?

"Hij is medisch gezien niet helemaal fit. Dat is duidelijk", geeft Martinez aan op zijn persconferentie. "We hebben ervaring, het is geen uitzonderlijke situatie voor ons. We werken zoals we dat gewoon zijn, we willen hem een grote rol kunnen geven. We gaan nog niet uitsluiten dat hij speelt in de groepsfase. Het kan elke dag veranderen. De voorbije drie dagen waren positief. Mijn gevoel is dat hij zal kunnen spelen in één van de drie groepswedstrijden."

Door die onzekerheid mag ook Loïs Openda meegaan. "Dat Lukaku niet fit van start kan gaan, zorgt ervoor dat we anders gekeken hebben naar andere profielen. We hadden specialisten op de negen nodig, Michy weet wat hij moet doen in de spits bij de Rode Duivels. Loïs heeft een specifiek profiel, hij kan in de ruimte duiken achter verdediging, hij opent ruimtes met zijn werkkracht, hij zorgt voor een toegevoegde optie... Daarom nemen we drie nummer negens mee."

De openingsmatch van België volgt al op 23 november. Het is erg twijfelachtig dat Lukaku al in actie kan komen tegen Canada. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie