Piqué wil nieuwe voetbalregels: Manier om de aandacht te trekken

Piqué wil nieuwe voetbalregels: "Manier om de aandacht te trekken"

10-11-2022 11:56
2

De populariteit van voetbal is volgens de onlangs gestopte Gerard Piqué aan het afnemen. Als hij het voor het zeggen had, zou de sport compleet op de schop gaan. Een wedstrijd van 90 minuten duurt volgens Piqué veel te lang.

"Sommige regels die al jaren bestaan moeten aangepast worden", zegt Piqué op het Twitch-kanaal van de populaire Spaanse streamer Ibai Llanos. "Je moet een manier vinden om de aandacht te trekken. Je moet korte en spannende producten maken. 90 minuten lijkt me wat te lang duren. Laten we op zoek gaan naar regels die leuker zijn. Ik heb het gevoel dat het product van voetbal achterhaald is", zegt de gestopte verdediger.

Eén van de ideeën gaat over verlengingen. "Stel je voor: elke drie minuten wordt er een speler van beide teams verwijderd, net zo lang totdat er een doelpunt valt. Stel je voor dat alleen Kylian Mbappé en Erling Haaland dan tegenover elkaar staan", filosofeert hij verder. "Dan kijken mensen wel. Nu zitten mensen veel op hun mobiel. Het is achterhaald", besluit hij.

Piqué maakte vorige week bekend te stoppen bij FC Barcelona. Zaterdag speelde hij tegen Almería zijn laatste wedstrijd in Camp Nou. Dinsdag zat hij voor het laatst op de bank voor Barça tegen Osasuna. Hij pakte rood en nam daarna definitief afscheid.