Schreuder (ex-Club Brugge) zwaar onder vuur: 'Ik weet hoe het kan gaan'

Schreuder (ex-Club Brugge) zwaar onder vuur: 'Ik weet hoe het kan gaan'

10-11-2022 10:10
3

De fans van Ajax lijken al uitgekeken op Alfred Schreuder (ex-Club Brugge), maar de trainer maakt zich 'geen zorgen' om de druk van de supporters. Schreuder ziet ook dat Ajax snel beter moet gaan verdedigen.

Ajax speelde woensdagavond met 2-2 gelijk tegen Vitesse. De Amsterdammers nemen de koppositie daardoor niet over. "Met de manier waarop de jongens speelden vind ik dat ze drive hebben laten zien", laat Schreuder na de wedstrijd weten bij ESPN. "We hebben veel kansen gecreëerd en dan moeten we winnen hier. Dit hoort in de fase waarin we nu zitten, maar die jongens doen er alles aan. Uiteindelijk gaan die ballen er heus wel in en we moeten dit blijven doen."

Doordat het achterin niet goed stond bij Ajax, kon Vitesse twee keer in de omschakeling scoren. Ook Schreuder ziet dat. "Bij de eerste goal staan we niet goed en het is ook bij de tweede goal kwetsbaar. Dat moeten we absoluut gaan verbeteren. De restverdediging is zeker niet goed en dat moeten we verbeteren. Zeker die tweede goal is schrijnend. Het is een vrij eenvoudige afspraak dat als ze aanvallen over links, dat we dan rechts aan moeten sluiten."

"Ik denk niet dat die jongens het bewust doen. Maar het is wel iets dat we snel moeten oppakken. We hebben nu veel tegengoals gehad en daar zijn we absoluut niet tevreden over. Dit heeft ook met een bepaalde concentratie te maken. Dit team is volop in ontwikkeling. Als ik dit vergelijk met zondag is dat een groot verschil, maar verdedigend moet het beter."

Vervolgens vertelt Schreuder over de kritiek van de supporters aan zijn adres. De Ajax-fans lieten met spreekkoren weten dat ze de coach liever kwijt dan rijk zijn. "Ik maak me geen zorgen om de druk van de supporters. Dit hoort erbij in de voetballerij en ik weet hoe dat kan gaan. Ik ben gewoon bezig met mijn team en dat team heeft een goede reactie gegeven vandaag. Dat je dan niet wint is heel teleurstellend."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie