Mourinho opnieuw messcherp: 'Gezegd dat hij in januari een nieuwe club mag zoeken'

Mourinho opnieuw messcherp: 'Gezegd dat hij in januari een nieuwe club mag zoeken'

10-11-2022 09:44

José Mourinho is woensdag na het gelijkspel tussen AS Roma en Sassuolo (1-1) flink boos geworden. Eén speler heeft alvast te horen gekregen dat hij zijn biezen kan pakken. 

Roma had bij winst op Sassuolo derde gestaan in de Serie A, maar staat door het puntenverlies nog altijd zesde. Mourinho is na afloop door het lint gegaan. "Ik zag een team dat wilde winnen van een taaie tegenstander. Het spijt me dat de ploeg is verraden door de houding van een onprofessionele speler", zegt Mourinho. "Een onprofessionele speler die niet eerlijk was tegenover zijn teamgenoten en dat stelt mij teleur."

"Nee, ik ga je niet vertellen wie het is. Ik had vanavond zestien spelers op het veld en vijftien daarvan waren goed. Ik heb tegen de andere speler gezegd dat hij in januari naar een nieuwe club mag zoeken", foetert Mourinho.

Karsdorp
Volgens meerdere Italiaanse media doelt Mourinho op Rick Karsdorp. De Nederlander mocht invallen van Mourinho, maar speelde een draak van een wedstrijd. 'Verloren duels, slechte passes en verdedigde niet goed', schrijft Corriere dello Sport. 'Na de wedstrijd liet Mourinho alle spelers en technische staf vertrekken en sprak hij harde woorden richting de speler. Hij sprak zijn teleurstelling uit over zijn houding op het veld.'