Vader van Leoni na doorbraak bij Anderlecht: “Had aanbiedingen van D1-clubs”

Vader van Leoni na doorbraak bij Anderlecht: “Had aanbiedingen van D1-clubs”

10-11-2022 09:31
9

Théo Leoni speelde in oktober zijn eerste wedstrijd voor het eerste elftal van RSC Anderlecht. De kapitein van de beloften bij RSCA maakte meteen daarna een eerste start tegen Antwerp. Leoni heeft de mooiste week beleefd van een profcarrière die vijf jaar geleden officieel begon.  

La Dernière Heure ging in gesprek met zijn vader om te kijken hoe het allemaal begon voor de nog steeds jonge middenvelder van paars-wit. Toen Leoni elf jaar was, belde Jean Kindermans zijn vader op. Hij had een nummer 10 nodig voor zijn 2000 generatie. “Theo was zijn plan A, maar hij zou een andere krijgen als we weigerden”, klinkt het bij de vader.

Na een gesprek met zijn zoon was het de vader duidelijk dat hij deze kans wou grijpen. Meer dan tien jaar later start Leoni in de basis tegen Antwerp. “We spraken met Theo en hij besloot dat hij klaar was om de kans te grijpen”, klinkt het bij de vader. “Standard was er ook, maar Theo gaf altijd de voorkeur aan Anderlecht. Hij werd zeer goed ontvangen. Er was een goed contact met de coach en dat hielp hem."

Leoni tekende zijn eerste profcontract in 2017. Daarna heeft Leoni vijf jaar in de kern van de beloften gezeten. “Het was niet altijd makkelijk om jongens die veel later geboren waren hun profdebuut te zien maken, maar hij had altijd vertrouwen”, klinkt het bij de vader. “Er waren verschillende aanbiedingen van D1-clubs maar Theo wilde echt doorbreken bij Anderlecht. Hij is een echte Mauve”, besluit de vader.