'Zakenpartner van Nainggolan (Antwerp) was een drugssmokkelaar voor Hezbollah'

'Zakenpartner van Nainggolan (Antwerp) was een drugssmokkelaar voor Hezbollah'

10-11-2022 07:58
12

Radja Nainggolan blijft het nieuws halen. Donderdag raakte bekend dat zijn zakenpartner in de Verenigde Staten veroordeeld is voor drugssmokkel. Ibrahim Ahmadoun zou in opdracht van terreurorganisatie Hezbollah 1.100 kg cocaïne op de luchthaven van Deurne uitgehaald hebben.

Het raakte vorige week bekend dat de middenvelder van Antwerp zou investeren in de luchtvaartsector. Hij lanceerde een bedrijf dat privéjets en luxevilla’s gaat verhuren aan onder andere voetballers. 

Nainggolan investeert samen met Ibrahim Ahmadoun in het bedrijf. Ahmadoun speelde eerder al een rol in een drugssmokkel in Deurne. De anti-narcoticabrigade van de Dominicaanse Republiek onderschepte de drugs in december 2011 in een Amerikaans privévliegtuig. Dat vliegtuig zou naar Antwerpen vertrekken, maar de anti-narcoticabrigade kon de drugs onderscheppen. Die waren op de hoogte geraakt van de operatie door een groot onderzoek dat speurde in de smokkel bewegingen van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

Uit documenten blijkt dat Ahmadoun de persoon was die de cocaïne zou ophalen in de vlieghaven van Deurne. In de documenten wordt er verwezen naar ‘The Short Guy’. Ahmadoun regelde het papierwerk voor het charteren van privévliegtuigen.