Croky Cup: Union scoort er zeven, geen problemen voor KV Mechelen en Cercle

09-11-2022 21:46 Laatste update: 21:53
2

In de Croky Cup kregen we woensdag flink wat partijen op het programma. Verschillende eersteklasser kwamen in de 1/16e finales ook in actie tegen ploegen uit de lagere klassen. De resultaten daarvan zijn nu ook bekend.

Lokeren-Temse – KV Mechelen (0-5)
Lokeren-Temse kon weer even proeven van voetbal in Eerste Klasse, maar heel plezierig werd dat niet. Na 21 minuten voetballen kwam het op achterstand via Rob Schoofs, die voor de 0-1 zorgde. Nog voor rust maakte Malede zelfs de 0-2 voor KVM en leek de buit binnen. De aanvaller scoorde na rust zelfs een tweede keer: 0-3. Uiteindelijk werd het zelfs nog 0-5. Alessio Da Cruz en Van Hecke met de laatste treffers en een vlotte overwinning voor Malinwa.

Cercle BruggeK. Beerschot V.A (3-1)
Het was man in vorm Denkey die Cercle Brugge al na vier minuten op voorsprong wist te brengen. De bezoekers uit Antwerpen hadden echter wel een antwoord klaar en wisten net voor rust er nog 1-1 van te maken. Bij Cercle Brugge greep men in met twee wissels bij de rust en meteen een doelpunt daarna. Ueda hielp de Vereniging aan de 2-1. Even later stond het zelfs 3-1 en schonk Denkey de Bruggelingen de zege.

Cappellen – Union SG (1-7)
Union was dan wel de grote favoriet, het was thuisploeg Cappellen dat na 28 minuten voetballen op voorsprong kwam. Union op achtervolgen aangewezen, maar nog voor rust wist het de bordjes via Adingra weer op gelijke hoogte te brengen. Net na de rust werd het zelfs 1-2 en scoorde El Azzouzi voor de Brusselaars.

Er helemaal op en over bij Union, dat nog voor het einde van de partij drie keer wist te scoren. Via El Azzouzi, Nilsson (2x), Adingra en Puertas werd het nog 1-7.

Lommel – Zulte Waregem (0-1)
Zulte Waregem legt de focus voornamelijk op de eigen competitie en dat bleek ook zo tegen Lommel. De bezoekers raakten maar niet door de Lommelse defensie en vonden voor rust de weg naar doel niet.

Pas in minuut zeventig kregen we dan toch een doelpunt te zien. Zinho Gano scoorde en wist Essevee zo naar de volgende ronde te schieten.

Thes SportKV Oostende (1-4)
KV Oostende leek het niet moeilijk te gaan hebben met Thes Sport en hoopte onder Dominik Thalhammer een mooi resultaat neer te zetten. Doelpunten scoren lukte ook, met twee treffers in de eerste helft. Die werden echter telkens afgekeurd.

Na de rust was het dan toch écht raak en kon Ambrose een hoekschop voorbij de thuisdoelman koppen. KVO op voorsprong en op weg naar winst. Ook Atanga en Batzner scoorden. Via Sam Vanaken kon Thes Sport ook prikken, al verzekerde Berte uiteindelijk de Oostendse winst.