Grote twijfels bij Vertonghen: Heeft zijn plaats bij de Rode Duivels niet meer

Grote twijfels bij Vertonghen: "Heeft zijn plaats bij de Rode Duivels niet meer"

09-11-2022 20:01
15

De Rode Duivels zullen dit WK voor mogelijk de laatste keer rekenen op Jan Vertonghen. Er bestaat geen twijfel over dat een fitte Vertonghen opgeroepen zal worden, al waren er ook enkelingen die dat liever niet zagen gebeuren. Marc Wilmots begrijpt daar niets van.

Zo gaf bij La Tribune de Waalse analist Stephan Streker aan dat hij Vertonghen niet mee zou nemen naar het WK. "Ik heb grote twijfels bij Vertonghen. Gezien wat hij nu op het veld laat zien, heeft hij zijn plaats niet meer bij de Rode Duivels", klonk het. "Hij was fantastisch, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval."

Bij RSC Anderlecht wist Vertonghen nog niet helemaal op te volgen, maar Wilmots begrijpt de kritiek op de verdediger helemaal niet. Dat men eraan denkt om Vertonghen niet mee te nemen naar het WK is volgens hem dan ook grote nonsens.

"Als men naar de media geluisterd had in 2002, had ik ook nooit mogen meegaan naar het WK in Japan", aldus de oud-bondscoach. "Ik was dood, maar ze hebben me toch bij de selectie gehouden. Misschien gaat Jan wel een groots WK spelen en dan zal iedereen zeggen dat het door zijn ervaring en métier komt", gaf hij aan.