‘Arsenal heeft een akkoord met Tielemans en wacht op de Rode Duivel’

‘Arsenal heeft een akkoord met Tielemans en wacht op de Rode Duivel’

09-11-2022 18:13
2

Arsenal heeft een standpunt ingenomen rond een mogelijke transfer van Youri Tielemans. De Rode Duivel maakte vorige speeldag opnieuw indruk nadat hij een wereldgoal scoorde voor zijn huidige club, Leicester City. 

Het contract van de Rode Duivel loopt deze zomer af en Arsenal zou dus Tielemans komende zomer met een gratis transfer kunnen tekenen. Arsenal spendeert meestal niet veel in de wintermercato. Maar deze winter kan anders zijn, nu de Gunners de Premier League aanvoeren en voor het eerst sinds jaren weer kans maken op de titel.

De Gunners hebben lange tijd niet meegedaan aan de titelstrijd, met Champions League-kwalificatie in de top vier als hoogtepunt in de afgelopen seizoenen. Met een WK in het vooruitzicht en Arsenal aan de top van de Premier League, als ze hun wedstrijd tegen Wolves winnen, kan hun transferplan veranderen. Ze kunnen de pauze zien als een uitgelezen kans om hun nog wat te versterken tijdens de titelstrijd. 

Tielemans is een naam die in verband wordt gebracht met een overstap naar Noord-Londen. Maar Arsenal heeft zijn standpunt over de komst van de Belg in januari blijkbaar al bekendgemaakt. Football.london meldde in de zomer, voor het sluiten van de transferwindow, dat Arsenal bereid was te wachten tot Tielemans' huidige contract afliep om de Belg op een gratis transfer vast te leggen.

Newcastle United en Manchester United waren geïnteresseerd in Tielemans, maar de Gunners hebben al enige tijd een overeenkomst met de speler en zijn ervan overtuigd dat ze hem komende zomer, wanneer hij gratis beschikbaar is, aan een contract kunnen binden. Dus als Arsenal in januari wil breken met de norm en aankopen wil doen, zal Tielemans daar waarschijnlijk niet bij horen.