‘Liverpool en City kloppen aan bij Benfica en kunnen Club Brugge dienst bewijzen'

‘Liverpool en City kloppen aan bij Benfica en kunnen Club Brugge dienst bewijzen'

09-11-2022 18:02
4

Maandag werd Club Brugge geloot tegen Benfica in de 1/16e finales van de Champions League. De landskampioen van België krijgt op die manier een van de meest haalbare kaarten, maar makkelijk wordt het allerminst. 

Benfica eindigde als groepswinnaar in een poule met onder andere Paris Saint-Germain. De Portugezen toverden de ene knappe prestatie na de andere op de mat. Liverpool FC en Man City hebben hun oog laten vallen op één van de smaakmakers van de Portugese ploeg. 

Enzo Fernandez is een jonge Argentijn die dit seizoen helemaal ontbolsterd is bij Benfica. Fernandez speelde al een aantal erg sterke wedstrijden op het Europese toneel en speelt als breker voor de verdediging. Hij scoorde dit seizoen al twee doelpunten in de Champions League. Met slechts 21 jaar op de teller is hij een enorm talent, en dan komen de reuzen van het voetbal aankloppen. 

Benfica heeft een clausule in het contract opgenomen dat hij voor 120 miljoen euro mag vertrekken. Dat lijkt Liverpool en Man City niet af te schrikken. Record Portugal meldt dat de Engelse giganten al in januari de speler willen overnemen.