DH Sport: “Na meer dan een seizoen bij RSCA is staat van dienst Hoedt rampzalig”

DH Sport: “Na meer dan een seizoen bij RSCA is staat van dienst Hoedt rampzalig”

09-11-2022 17:44
4

Wesley Hoedt gaf het slechte voorbeeld aan de jongeren”, klinkt het in La Dernière Heure. De Franstalige krant gelooft dat Hoedt geluk had met Felice Mazzù als coach. 

"Blijkbaar heb je een probleem met Wesley Hoedt?" Reeds in september vroeg de persverantwoordelijke van Anderlecht aan DH Sport waarom het zich bleef richten op de Nederlandse verdediger van Anderlecht. Het antwoord van de krant luidt simpel: "Omdat hij een rotte appel in de groep is.”

De voormalige Anderlecht-coach durfde hem niet te naar de kant te duwen zoals Robin Veldman nu doet. Hij haalde hem in de 74e minuut weg bij Union, in de rust bij Mechelen en zette hem op de bank bij West Ham. Toen hij het veld bij Union verliet, sprak Hoedt harde woorden tegen Mazzù, die onmiddellijk probeerde het vuur te doven. Volgens DH Sport was de reactie van de Nederlander bij Mechelen en West Ham vergelijkbaar.

“Na meer dan een seizoen bij Anderlecht is zijn staat van dienst rampzalig”, klinkt het bij La Dernière Heure. “Vooral als je rekening houdt met het monsterlijke salaris dat hij ontvangt.” Ze maken een vergelijking met de sfeer die rond Adrien Trebel hangt. Deze is vaak bekritiseerd omdat zijn contract ongewoon is voor een speler van Anderlecht. “Maar Trebel geeft tenminste alles voor zijn team en geeft het goede voorbeeld aan de jongeren. Hoedt daarentegen heeft het nooit verdiend om het Anderlecht-logo op zijn borst te dragen.”