Kroatië, tegenstander Rode Duivels, maakt selectie bekend: Terecht optimistisch

Kroatië, tegenstander Rode Duivels, maakt selectie bekend: "Terecht optimistisch"

09-11-2022 17:31
5

De Rode Duivels staan op 1 december tegenover de Kroaten om de groep af te sluiten. Op woensdag raakte de selectie van de Kroaten bekend. Roberto Martinez krijgt nu dus waardevolle informatie voor de wedstrijd tegen de Kroaten. 

Een sterke Kroatische ploeg staat tegenover de Duivels op het WK. Marokko, Canada en dan België. Dit zijn de tegenstanders - in chronologische volgorde - die Kroatië zal proberen te verslaan om Groep F in Qatar te winnen. 

Coach Zlatko Dalic zet in op continuïteit door een ploeg op te bouwen rond de kernspelers Luka Modric, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic, Mateo Kovacic, Mario Pasalic, Nikola Vlasic, Andrej Kramaric, Domagoj Vida en Dejan Lovren.

Met een gemiddelde leeftijd van 27,3 jaar zal het team opnieuw zeer ervaren zijn: tweederde van de spelers heeft minstens 20 caps. Ook al heeft Kroatië net onder meer Frankrijk en Denemarken verslagen in de Nations League, Dalic behoudt liever de rol van de outsider die hem op het WK 2018 toekwam. "De Nations League was geweldig en we zijn terecht optimistisch, maar we moeten realistisch zijn”, klinkt het. “Ik wil de druk eraf halen omdat het geen goed doet. We hebben veel vertrouwen, een goede vertegenwoordiging, maar er is geen euforie."