Jeugd blijft ook bij Burnley stokpaardje van Kompany: jongste debutant in 21e eeuw

Jeugd blijft ook bij Burnley stokpaardje van Kompany: jongste debutant in 21e eeuw

09-11-2022 16:10 Laatste update: 16:27
1

Vincent Kompany is Burnley FC een totaal nieuw gelaat aan het bezorgen. De resultaten zijn voorlopig uitstekend, en dat ondanks de grote metamorfose in de spelwijze. Ook de inbreng van eigen jeugd blijft een stokpaardje van de Brusselaar. Dinsdagavond loodste die aanpak Joe Bauress zelfs naar de geschiedenisboeken.

In de League Cup kreeg Burnley met Crawley Town een haalbare kaart voor de kiezen geschoven. Dat bleek ook uit het resultaat: 3-1. In het slot van die partij gunde Kompany het aan de zestienjarige Bauress om zijn debuut te maken. Dat heeft meteen een nieuw clubrecord opgeleverd: de Engelsman is namelijk de jongste speler die in deze eeuw voor Burnley speelde.

Een prachtig moment voor Bauress, die op het moment van zijn invalbeurt zestien jaar, acht maanden en acht dagen oud was. Voor de aanvaller is het ongetwijfeld extra speciaal dat hij juist voor The Clarets zijn eerste stapjes in het professionele voetbal mag zetten, want sinds zijn achtste is hij al verbonden aan de club.