Parma wil terug naar de Italiaanse top: Ajax-model dient als voorbeeld

Parma wil terug naar de Italiaanse top: Ajax-model dient als voorbeeld

09-11-2022 13:45
2

Het roemruchte Parma droomt van een terugkeer aan de Italiaanse top. De drievoudig winnaar van het tweede clubtoernooi van Europa ziet Ajax als voorbeeld.

Parma werd in 2015 nog failliet verklaard, maar maakte een doorstart. De club is nu in handen van de Amerikaan Kyle Krause, die de terugkeer van Gianluigi Buffon als eerste stap ziet in de jacht op eerherstel. Hij wil de huidig nummer zes van de Serie B zo snel mogelijk terug helpen naar de Serie A. "Onze dromen zijn groot, alleen heeft het tijd nodig. Om succesvol te zijn moet Parma zijn jeugdopleiding ontwikkelen en eigen talenten voortbrengen."

Op dat vlak spiegelt Krause zich met name aan Ajax, vertelt hij aan The Guardian. "Allereerst wil ik Ajax noemen. Wat een model: zij leiden spelers op. Kijk niet alleen naar de spelers die in het eerste elftal van Ajax spelen, maar jeugdproducten van die club zijn over heel Europa actief", aldus de Parma-eigenaar. "We weten niet hoeveel jaar het zal duren, maar het doel is om terug te keren in Europa en Parma weer op dat niveau mee te laten doen."

In het verleden waren naast Buffon ook spelers als Gianfranco Zola, Hernán Crespo, Lilian Thuram, Fabio Cannavaro, Juan Sebastián Verón en Enrico Chiesa bij de Gialloblu actief. Momenteel speelt onder meer Jayden Oosterwolde voor de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie