De Jong komt weer boven water: 'De beste vorm sinds hij bij Barça kwam'

De Jong komt weer boven water: 'De beste vorm sinds hij bij Barça kwam'

09-11-2022 11:25
1

Frenkie de Jong wordt bewierookt in Spaanse media na zijn glansrol in het La Liga-duel met Osasuna. De Nederlandse middenvelder hielp FC Barcelona aan een late zege met een schitterende assist op Raphinha (2-1). 

De Jong drukte daarmee opnieuw zijn stempel bij de Catalanen, nadat hij zaterdag al scoorde tegen Almería. 'We zien absoluut de beste Frenkie de Jong sinds hij naar Barça kwam', jubelt Marca over de ex-Ajacied. 'Hij nam zijn verantwoordelijkheid en nam het team op sleeptouw.' Zijn assist op Raphinha was bovendien van grote schoonheid. 'Majestueus', noemt de grootste sportkrant van Spanje zijn pass.

Ook AS noemt de bal van De Jong 'briljant'. 'Om de bal over een afstand van bijna dertig meter zo op het hoofd van Raphinha te leggen, is simpelweg poëzie', luidt het oordeel van de sportkrant. Ook de veelzijdigheid van de 25-jarige spelmaker wordt geroemd. 'Hij speelde dinsdag op vier verschillende posities en eindigde als centrale verdediger. 'Meer veelzijdigheid en talent is haast onmogelijk. Natuurlijk loopt hij soms wel te veel met de bal, waardoor hij balverlies kan leiden op een gevaarlijke plek', is er toch een puntje van kritiek.

Van Diario SPORT krijgt De Jong samen met Alejandro Baldé en invallers Raphinha en Gavi het hoogste cijfer, een 7. 'Als centrale verdediger gaf hij een geweldige assist, maar toen hij naast Pedri op het middenveld stond, voetbalde hij minder makkelijk en had hij moeite om zijn teamgenoten te vinden.' Mundo Deportivo vindt dat de Nederlander 'bruikbaar' was. 'Hij zorgde voor balans op het middenveld op gevaarlijke momenten. Hij hielp het verloren domein te heroveren en controleren.'

Voor Barcelona was het de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Jong kan zich nu met Oranje gaan voorbereiden op het WK in Qatar.