Snelders kiest zijn WK-selectie: “Met Mechele heb je gewoon meer zekerheid”

Snelders kiest zijn WK-selectie: “Met Mechele heb je gewoon meer zekerheid”

09-11-2022 09:25
21

Het WK ligt nu echt te loeren voor de deur. De WK-selectie is nakend en spelers wachten bang af of ze een ticket zullen krijgen voor het vliegtuig richting Qatar. Eddy Snelders, analist bij onder andere Sporza, geeft zijn 26 gelukkigen.

Roberto Martinez zal deze donderdag de knoop doorhakken. Het blijft dus gissen naar de 26 namen die op het blad zullen pronken. Een aantal lijden geen twijfel, een aantal doen dat net wel. Denk maar aan bijvoorbeeld een Dries Mertens. Snelders geeft de winger van Galatasaray wel een ticket. Andere analisten hadden hem eerder al thuis gelaten. "Ik zou Mertens sowieso die laatste kans geven", klinkt het bij de analist.

De verdediging van Snelders bestaat ook uit een aantal bekende namen. Weinig verrassingen dus. "Vertonghen en Alderweireld zijn garanties. Theate en Faes zijn de mannen van de toekomst”, getuigt Snelders. “Ze zouden zeker ook op dat vliegtuig moeten zitten. Beide laten momenteel een mooie groeicurve zien." 

De selectie van Snelders is gekleurd in de Belgische competitie. Hij neemt dan ook Zeno Debast en Brandon Mechele mee naar het WK. "Debast's talent is onmiskenbaar en met Mechele heb je sowieso meer zekerheid”, klinkt het. “In de Champions League speelde hij op een zeer hoog niveau en met Mechele heb je meer ervaring in je ploeg. Zijn houding bij de Rode Duivels - ondanks dat hij een paar minuten minder speelde - is ook altijd voorbeeldig geweest." Als laatste verdediger neemt hij de polyvalente Leander Dendoncker mee. 

Gert Verheyen nam eerder als Bryan Heynen mee op zijn blad. Ook Snelders gelooft dat de Genkse kapitein de klus kan klaren. Hij krijgt op het middenveld het gezelschap van Witsel, Tielemans, Onana en zijn JPL-collega Vanaken. "Hij is al jaren het boegbeeld van Genk. Al seizoenen lang presteert hij op een zeer hoog niveau. Ik heb ook het gevoel dat hij elk jaar beter wordt. Dit seizoen is het hoogtepunt.”

Als wingbacks neemt Snelders het vertrouwde kwartet van Castagne, Meunier, Thorgan Hazard en Carrasco mee. "Met die vier kun je heel makkelijk wisselen, ze kunnen allemaal die flank dekken." In de aanval kiest hij voor de grote namen. De Bruyne, Lukaku, Origi, Batshuayi, Eden Hazard, De Ketelaere, Trossard en zoals eerder vermeld ook Mertens mogen van Snelders het vliegtuig op.