Onzekerheid over Mané richting WK: 'Ik hoop dat het niet ernstig is'

Onzekerheid over Mané richting WK: 'Ik hoop dat het niet ernstig is'

09-11-2022 08:01
1

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann kan nog niet precies zeggen hoe ernstig de blessure van Sadio Mané is. De schrik zat er dinsdag goed in, toen de sterspeler uit Senegal uitviel in het Bundesliga-duel met Werder Bremen.

De dertigjarige aanvaller moest zich al na twintig minuten laten vervangen door Leroy Sané. In eigen land wordt meteen gevreesd voor de deelname van Mané aan het WK. Na de 6-1 zege van Der Rekordmeister zorgt Nagelsmann voor enige opluchting, maar houdt hij wel een slag om de arm. "Hij kreeg een tik tegen de bovenkant van zijn scheenbeen. Dat is altijd onaangenaam", stelt de trainer.

Hoewel Mané niet al te lang uit de roulatie lijkt te zijn, kan Nagelsmann dat nog niet met zekerheid zeggen. "Hij zal misschien wat onderzoeken moeten ondergaan. Ik hoop dat het niets ernstigs is, maar ik weet het niet zeker", laat hij weten bij Sky Sport.

Voor Mané komt de blessure op een bijzonder ongelegen moment. Met Senegal speelt hij over twaalf dagen de eerste wedstrijd op het WK tegen Nederland. De andere tegenstanders in de poule zijn gastland Qatar en Ecuador.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie