Bayern München maakt gehakt van Werder Bremen, zorgen om Mané

08-11-2022 22:47

Bayern München heeft dinsdagavond gehakt gemaakt van Werder Bremen en daardoor de koppositie in Duitsland verstevigd. Wel zijn er zorgen om Sadio Mané, die geblesseerd uitviel.

Bayern kwam via Jamal Musiala op een vroege voorsprong, maar de gelijkmaker van Anthony Jung volgde niet lang daarna. Veel zorg ging uit naar het wegvallen van Mané, die niet verder kon vanwege een knieblessure. Met het WK voor de deur is dat voor de bondscoach van Senegal een flinke zorg.

Na de wissel van Mané liep Bayern in rap tempo uit naar een 4-1 voorsprong door twee goals van Serge Gnabry en een van Leon Goretzka. Daardoor was de wedstrijd voor de rust min of meer gespeeld.

Bezoekers die op een monsterscore hoopten moest tot diep in de tweede helft wachten op meer doelpunten. Het slotakkoord kwam van de zeventienjarige invaller Mathys Tel, die na de 5-1 van Gnabry, waarmee hij zijn hattrick completeerde, voor de 6-1 eindstand zorgde.