Schreuder ligt onder vuur bij Ajax, maar krijgt steun van Van Basten

Schreuder ligt onder vuur bij Ajax, maar krijgt steun van Van Basten

08-11-2022 21:35

Marco van Basten neemt het op voor Ajax-trainer Alfred Schreuder, de voormalige trainer van Club Brugge ligt momenteel onder vuur in Amsterdam. In de ogen van Van Basten moet de kritiek vooral worden gericht op de verantwoordelijken voor het aankoopbeleid.

Duidelijk is dat Ajax niet meer het Ajax van de voorgaande jaren is. De ploeg verloor dit seizoen al vijf topwedstrijden (PSV en tweemaal tegen zowel Napoli als Liverpool). "Vorig seizoen werden de tegenstanders bezig gehouden met wat er op de vleugels gebeurde: Antony, Mazraoui en Martínez die de boel bij elkaar hield", zegt Khalid Boulahrouz bij Rondo op Ziggo Sport.

"Dat was de allerbeste", vult Ruud Gullit aan over Martínez, die voor 66 miljoen euro verkocht is aan Manchester United. "Je hebt nu pas door hoe goed hij eigenlijk was. Dat moet je koesteren. Er is gewoon niet goed ingekocht."

"Schreuder is een gevolg van dingen die niet goed zijn gegaan, dan is het best lastig", zegt Van Basten. "Toen Schreuder kwam, was er geen technisch directeur. Zijn werk is training geven en met de jongens aan de gang gaan. Toen ik bij Ajax kwam, was er ook geen technisch directeur en moesten wij spelers kopen. Dat functioneert niet."