Casteels en Bornauw halen het van Hazard, mede door doelpunt van Nmecha

08-11-2022 21:00
2

Borussia Dortmund is achterop geraakt in de strijd om de Duitse landstitel. Het ging dinsdagavond met 2-0 onderuit bij VfL Wolfsburg door doelpunten van Micky van de Ven en Lukas Nmecha.

Sebastiaan Bornauw begon in de basis bij Wolfsbrug. Naast zich had hij in het centrum Van de Ven (21), die dit seizoen nog geen Bundesliga-minuut miste. De Nederlander zette Wolfsburg na ruim vijf minuten spelen op voorsprong. Van de Ven kopte gericht raak uit een corner en bezorgde Wolfsburg daarmee een droomstart. Kansen waren er daarna voor Donyell Malen, maar gescoord werd er niet. Voor rust liet Wolfsburg een grote mogelijkheid op 2-0 liggen, terwijl Niklas Süle de 1-1 op zijn schoen had.

Wolfsburg ontsnapte al vroeg in de tweede helft aan de gelijkmaker van Dortmund en had dat te danken aan de uitblinkende doelman Koen Casteels, die zijn ploeg op de been hield. Hij keerde inzetten van Raphael Guerreiro en Youssoufa Moukoko.

Na 71e minuten kwam Thorgan Hazard bij Dortmund tussen de lijnen. Thomas Meunier is nog altijd out. In een spannende slotfase wist Wolfsburg de wedstrijd via Nmecha (ex-RSC Anderlecht) in het slot te gooien. Dortmund blijft steken op 25 punten en een vierde plaats, Wolfsburg klimt naar plek acht. Het verschil tussen beide teams is vijf punten. Bayern München gaat met 28 punten aan kop.