'Villarreal in de problemen na vertrek Emery, team sluit zich op in kleedkamer'

'Villarreal in de problemen na vertrek Emery, team sluit zich op in kleedkamer'

08-11-2022 19:15

Er is een bepaalde vorm van paniek ontstaan sinds Unai Emery vertrokken is bij Villarreal. Na teleurstellende resultaten onder nieuwe coach Quique Setien zouden de spelers en coach zich dinsdag voor 2,5 uur op hebben gesloten in de kleedkamer om daar het een en ander over de aanpak te bespreken.

In de vier wedstrijden onder Setien werd één keer gelijkgespeeld in de Conference League en in de competitie werd er drie keer op rij verloren. Ook zouden verschillende spelers en de supporters nu al geen fan zijn van de werkwijze van de Spaanse oefenmeester. Er werden tijdens de laatste wedstrijd al liederen gezongen, waarin Setién werd gevraagd om weer te vertrekken. De spelers en trainer besloten elkaar daarom goed de waarheid te zeggen achter de gesloten kleedkamerdeur.

Voor routiniers Raúl Albiol en Alberto Moreno is het ook nog enorm zoeken onder de nieuwe hoofdtrainer. "Elk team dat op dit moment van coach wisselt komt vroeg of laat in de problemen", concluderen de verdedigers bij DAZN. "Een trainer komt met zijn eigen ideeën en eigen opvattingen over het spel, maar het team is nu nog ingesteld op de ideeën van de oude coach." Villarreal staat op dit moment negende in de Spaanse competitie. Woensdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Espanyol.