Courtois in de steek gelaten door verdediging: “Met de penalty was het pech”

Courtois in de steek gelaten door verdediging: “Met de penalty was het pech”

08-11-2022 18:15

Thibaut Courtois kon er maandag geen clean sheet bij doen. De doelman van de Rode Duivels wist nochtans een penalty te redden, deze moest nadien opnieuw genomen worden na een interventie van de VAR. 

De Champions League-winnaar van vorig jaar verloor maandag de partij tegen Rayo Vallecano met 3-2. Teleurstelling alom bij de Rode Duivel. Een penalty redden, maar toch onderuit gaan tegen de nummer acht in de stand is pijnlijk. Des te meer al de penalty nadien opnieuw genomen moet worden. 

"Dit jaar slikken we te veel ongelukkige doelpunten, sommige door fouten en andere omdat we niet 100 procent in de wedstrijd zitten", klonk het bij de Rode Duivel na afloop van de wedstrijd. Real Madrid verloor maandagavond de controle op de wedstrijd na de 2-1 voorsprong voor Courtois en co. "We pakken de 2-2 door pech: we werken de bal niet weg en op die manier blijft hij in het strafschopgebied liggen. En in de tweede helft, met de penalty, was het ook pech."

Courtois doelde op de ongelukkige handsbal van Dani Carvajal en op de VAR-beslissing om Oscar Trejo een tweede kans te geven nadat Courtois net zijn penalty had gered. "Ik redde de penalty, maar Carvajal ging te vroeg het strafschopgebied in”, getuigt Courtois. “Bij de tweede penalty wilde ik in het midden blijven, maar toen ik de bal naar links zag gaan, gooide ik me op de grond zoals bij de eerste. Het lukte me niet om het te stoppen, wat jammer is."