WK van Lukaku in gevaar: ‘Beslissing wordt donderdag om 10 uur genomen’

WK van Lukaku in gevaar: ‘Beslissing wordt donderdag om 10 uur genomen’

08-11-2022 18:01
8

De positie vooraan in de aanval van de Rode Duivels op het WK zou wel eens terug helemaal open kunnen liggen. Romelu Lukaku sukkelt al heel het seizoen met blessures en door een hamstringblessure zou zijn WK-droom in het gedrang kunnen komen. 

De spits van Internazionale kan het WK missen met een linker hamstringblessure. Donderdag om 10 uur zou er een beslissing genomen worden. Roberto Martinez onthult donderdag om 12 uur zijn lijst met 26 geselecteerde spelers voor het WK. De coach heeft nog een paar beslissingen te nemen, maar bovenal heeft hij een groot vraagteken. Dat vraagteken zal twee uur voor de definitieve lijst weggewerkt worden.

Martinez zal, in overleg met zijn medische staf, na een laatste vergadering beslissen of Lukaku al dan niet wordt meegenomen naar Qatar. De spits van Inter kampt al sinds eind augustus met een hamstringblessure en een terugval begin november heeft ernstige twijfels opgeroepen.

Zoals hij aan L'Equipe uitlegde, wacht Martinez de beslissing van zijn medische staf af of Lukaku in staat is om ten minste één van de drie wedstrijden in de groepsfase te spelen. "Op dit moment is hij niet fit om te spelen. Hij is in handen van de artsen”, klinkt het bij Martinez.  “Als hij fit is om in een van de eerste drie wedstrijden te spelen, is hij een speler die we nodig hebben in ons team. Als hij dat niet kan, wordt hij niet geselecteerd. We werken van dag tot dag. Het is een medische beslissing. "