Anderlecht en negen andere clubs spreken zich opnieuw uit tegen Super League

Anderlecht en negen andere clubs spreken zich opnieuw uit tegen Super League

08-11-2022 17:01
10

Anderlecht is één van de clubs die zich dinsdag opnieuw heeft uitgesproken tegen de Super League, zo meldt de UEFA. FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zien het hyperambitieuze project nog wél zitten.

Tijdens een vergadering in het Zwitserse Nyon is dinsdag duidelijk geworden dat er in het Europese voetbal weinig draagvlak is voor de zogeheten Super League, een elitecompetitie. Naast Anderlecht werden ook Ajax, AS Roma, Atalanta, Atlético Madrid, Bayern München, Benfica, Borussia Dortmund, HJK Helsinki en Legia Warschau vertegenwoordigd.

Er is dinsdag gesproken met A22 Sports Management, het bedrijf achter de Super League, namens wie directeur Bernd Reichart het woord deed. 'De deelnemers namen met verbazing kennis van de beweringen van de CEO van A22 Sports dat het bedrijf geen clubs op welke manier dan ook vertegenwoordigt, inclusief de drie clubs die het project openlijk blijven steunen', laat de UEFA weten.

'Het Europese voetbal zal stevig blijven staan voor de positieve toekomstige ontwikkeling van het spel en de samenleving', aldus de UEFA. 'De UEFA kijkt ernaar uit om alle erkende belanghebbenden en partners van het Europese voetbal later deze week te verwelkomen op de tweede conventie over de toekomst van het Europese voetbal, waar een constructieve dialoog gevoerd zal worden.'