'Barça start zoektocht naar Piqué-opvolger en spot plan B bij Man City'

'Barça start zoektocht naar Piqué-opvolger en spot plan B bij Man City'

08-11-2022 16:46
1

FC Barcelona heeft Manchester City-verdediger Aymeric Laporte in het vizier. De 28-jarige Spanjaard geldt als alternatief voor de opvolging van de gestopte Gerard Piqué in het centrum van de Catalanen.

Athletic Club-verdediger Iñigo Martínez wordt gezien als de ideale vervanger van Piqué. De 31-jarige Bask loopt na dit seizoen uit zijn contract, waardoor hij voor Barcelona een interessante optie is. Mocht Barça er niet in slagen Martínez te halen, schakelt de club door naar Laporte, meldt SPORT. Xavi Hernández is gecharmeerd van de stopper van City en daarbij draagt Laporte volgens de Barcelona-clubleiding het hele pakket van een moderne verdediger met zich mee.

De 28-jarige Laporte, die nog tot medio 2025 vastligt in Manchester, wordt naar verluidt door Barcelona gezien als een goede investering. De Catalanen denken dat de Spanjaard nog over voldoende restwaarde beschikt, om geen verlies te lijden. Laporte werd vorig seizoen ook al in verband gebracht met Barcelona, al bleek hij toen financieel niet haalbaar. De verdediger speelt sinds 2018 voor City, dat hem destijds voor 65 miljoen euro overnam van Athletic Club.