'Ten Hag vraagt Man Utd 'topprioriteit' te halen: Liverpool heeft beste papieren'

'Ten Hag vraagt Man Utd 'topprioriteit' te halen: Liverpool heeft beste papieren'

08-11-2022 09:01 Laatste update: 08:55
4

Erik ten Hag heeft zijn transferwens voor 2023 intern kenbaar gemaakt bij Manchester United. De manager wil Borussia Dortmund-revelatie Jude Bellingham (19) naar Old Trafford halen.

Bellingham geldt als topprioriteit voor Ten Hag, meldt de Duitse tak van Sky Sports. Onlangs werd al bekend dat Dortmund 150 miljoen euro verlangt voor de zeventienvoudig Engels international en United is op de hoogte van het prijskaartje. Hoewel Bellingham in Manchester geldt als transfertarget nummer één, weet United dat zijn komst een lastig verhaal wordt. 

Manchester City en Liverpool hengelen eveneens naar de diensten van de middenvelder en het is de vraag of United wegens Financial Fair Play 150 miljoen euro mag uitgeven. Naar verluidt zet ook Liverpool vol in op de komst van Bellingham en hebben The Reds hem ook gebombardeerd tot topprioriteit voor de zomer. Liverpool heeft de Engelsman getaxeerd op honderd miljoen euro.

Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Bayern München hebben ook belangstelling, maar zij zouden vrijwel geen kans maken op de handtekening van Bellingham. De middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld. Onlangs werd hij in de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla de jongste aanvoerder ooit in de historie van het toernooi.