Van der Elst en Verheyen maken eigen WK-selectie: Genkies versus snelheidsduivels

Van der Elst en Verheyen maken eigen WK-selectie: Genkies versus snelheidsduivels

07-11-2022 23:40
46

Donderdag is het zover, dan maakt Roberto Martinez zijn 26-koppige WK-selectie bekend. In aanloop naar de definitieve keuzes van de bondscoach vroeg Extra Time aan Francky Van der Elst en Gert Verheyen om zelf in de huid van keuzeheer te kruipen. Zij kozen voor vrij gelijkaardige samenstellingen, al waren er drie verschillen te merken.

Eerst was het de beurt aan Verheyen om zijn persoonlijke selectie openbaar te maken. De doelmannen bleken een no brainer, terwijl de ervaren rotten in de verdediging aangevuld worden door Zeno Debast, Wout Faes en Arthur Theate. In de andere linies valt vooral de keuze voor een Genks duo op. Zowel Bryan Heynen als Mike Trésor zouden van bondscoach Verheyen op het vliegtuig mogen stappen. Beide heren kregen tot op heden nog nooit een selectiebrief in de bus.

Voor het overige rekent Verheyen voorin op de stootkracht van de vertrouwde namen. Ook Charles De Ketelaere is van de partij, ondanks een lastige periode bij AC Milan. In de spits is het kaarsjes branden voor Romelu Lukaku, maar met Michy Batshuayi en Divock Origi staan er twee valabele alternatieven te trappelen. Die laatste is een oogappel van Verheyen, geeft de analist zelf toe.

De selectie van Verheyen:
Doelmannen: Casteels, Courtois, Mignolet
Verdedigers: Alderweireld, Debast, Dendoncker, Faes, Theate, Vertonghen
Middenvelders: Carrasco, Castagne, De Bruyne, Heynen, T. Hazard, Meunier, Onana, Tielemans, Vanaken, Witsel
Aanvallers: Batshuayi, De Ketelaere, E. Hazard, Lukaku, Trésor, Trossard, Origi

Ook Van der Elst kreeg dezelfde oefening voor de voeten geschoven. Hij kon zich grotendeels vinden in het werk van zijn collega, maar had toch drie andere namen in petto. Beide Genk-spelers verdwijnen bij hem uit beeld. In hun plaats kiest Van der Elst op het middenveld voor revelatie Roméo Lavia, terwijl voorin de snelheid van Jérémy Doku van doorslaggevend belang kan zijn. Om diezelfde reden krijgt Loïs Openda de voorkeur op Origi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie