Hoefkens wikt en weegt CL-loting van Club: Liever Chelsea of Tottenham gezien

Hoefkens wikt en weegt CL-loting van Club: "Liever Chelsea of Tottenham gezien"

07-11-2022 23:21
25

Club Brugge weet welke klip het moet omzeilen richting kwartfinales van de Champions League. Met Benfica kwam een op papier haalbare kaart uit de trommel, uiteraard volgens de immens hoge lat die op het kampioenenbal gelegd wordt. Carl Hoefkens kan daarmee leven, maar had het toch graag anders gezien.

Bij Sporza geeft de trainer van Club zijn visie op de uitkomst van de loting. "Ik had liever Tottenham of Chelsea gezien", geeft hij grif toe. "Vooral Tottenham dan. Dat is van dezelfde sterkte als Benfica, maar het is ook een gigantisch grote naam in Europa." Dat vindt Hoefkens in het geval van Benfica net dat tikkeltje minder het geval.

Kansen liggen er dan weer wel. "Er is altijd een kans, absoluut. En tegen Benfica is die kans groter dan tegen Real Madrid, Manchester City of Bayern München", beseft Hoefkens. "Het is net als Porto en Atletico een Europese topploeg, maar niet de absolute top."

Daarmee wil hij niet gezegd hebben dat Benfica een matig elftal is, integendeel. "Benfica is een gevaarlijke ploeg, een heel goed collectief. Het wordt een ongelofelijke uitdaging om daar tegen te stunten. Ze winnen hun groep met PSG en Juventus, dat zegt genoeg", besluit Hoefkens.