Real Madrid loopt averij op na knotsgekke verliespartij bij stadsgenoot Vallecano

07-11-2022 23:03
6

Het is Real Madrid niet gelukt om maandagavond de koppositie te heroveren op FC Barcelona. In een knotsgek duel tegen stadsgenoot Rayo Vallecano verloor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti uiteindelijk met 3-2. De stunt van de thuisploeg was terecht, aangezien zij vooral in de tweede helft het betere spel lieten zien. Thibaut Courtois moest zich dus drie keer omdraaien, terwijl Eden Hazard naar slechte gewoonte 90 minuten aan de bank gekluisterd bleef.

Real Madrid begon donderdagavond in een sterke opstelling aan het thuisduel tegen stadsgenoot Rayo Vallecano. Karim Benzema was wel de grote afwezige. De Fransman had nog teveel last van zijn beenblessure die hij eerder opliep. Rodrygo begon daarom op papier als aanvalsleider. Op rechtsbuiten was er een basisplek voor Marco Asensio.

De wedstrijd in de Spaanse hoofdstad barstte al vroeg na het eerste fluitsignaal helemaal los. Met vijf minuten op de klok maakte Rayo Vallecano de 1-0. Santi Comesana maakte met een bekeken schot de 1-0 voor de thuisploeg. Deze voorsprong hield Rayo Vallecano tot kort voor rust. Luka Modric mocht tien minuten voor de onderbreking aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Asensio en de Kroatische middenvelder schoot de bal stoïcijns binnen.

Maar voor rust wisten allebei de ploegen nogmaals te scoren. In de 41e minuut kwam Real Madrid weer op voorsprong door een rake kopstoot van verdediger Eder Militao. Het was niet genoeg om de 1-2 mee de rust in te nemen, want één minuut voor de onderbreking maakte Rayo Vallecano nog gelijk. Álvaro García knokte zich langs de verdediging van de bezoekers en maakte de belangrijke 2-2.

Na rust bleef het gevaar even liggen, maar uiteindelijk kwam er ook spektakel in het tweede bedrijf. Na hands van Dani Carvajal ging de bal in minuut 65 op de stip. Courtois redde in eerste instantie de strafschop van Óscar Trejo, maar de Rode Duivel was te snel van zijn doellijn. De penalty moest opnieuw worden genomen en nu schoot de Argentijn van Rayo Vallecano wel raak. Met de 3-2 op het scorebord bleef de thuisploeg doordrukken en lieten ze het beste van het spel zien. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Real Madrid definitief de koppositie aan Barcelona moet laten. Rayo Vallecano staat nu op de achtste plek in LaLiga.