Xavi: 'Memphis heeft echt last, het is niet uit voorzorg voor het WK'

Xavi: 'Memphis heeft echt last, het is niet uit voorzorg voor het WK'

07-11-2022 20:40

Xavi Hernández heeft op de persconferentie benadrukt dat Memphis Depay zich niet aan het sparen is voor het WK in Qatar. De Nederlander heeft nog steeds last en kan nog niet spelen voor FC Barcelona. Xavi liet zich ook uit over de Europa League-confrontatie tegen Manchester United.

Xavi kreeg vanuit de media de vraag hoe het met Memphis Depay en Jules Koundé gaat. "Zij hebben allebei een kleine blessure en hebben nog last. Ze zijn nog niet in staat om te spelen voor ons", zegt de trainer. "Het is niet uit voorzorg voor het WK", benadrukt hij. 

Barcelona treft Manchester United in de Europa League. Volgens Xavi heeft La Blaugrana daarmee opnieuw een sterke tegenstander geloot. "Het is alweer de meest ongunstige opponent. Manchester United is een legendarische club en met Erik ten Hag heeft het de weg omhoog gevonden. Ze hebben veel goede spelers. Voor ons is het de slechtst mogelijke loting", gaat hij verder. "Cristiano Ronaldo in verval? Hij is nog steeds heel erg belangrijk en kan nog altijd het verschil maken", besluit hij.